Biçerdöver Fiyatları İçin Bir Araya Geldiler

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram hububat hasadının başlamasıyla oluşan biçerdöver fiyatlarının belirlenmesi amacıyla üretimin yapıldığı bölgelerde görüşmeler yaptı.

Biçerdöver Fiyatları İçin Bir Araya Geldiler

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “İlimizde yoğun hububat hasadının başlamasıyla oluşan biçerdöver fiyatlarının belirlenmesi amacıyla üretimin yoğun yapıldığı bölge muhtarlarımız ve üreticilerimizle görüşmeler yaparak beklenti ve taleplerini değerlendirmek amacıyla görüşmeler yaptık. Özellikle çevremizde bulunan Aksaray, Niğde ve Konya’nın İlçesi olan, Karapınar, Ereğli, Çumra, Cihanbeyli olmak üzere her tarafta farklı fiyatlar uygulanmaktadır. Hal böyle olunca belirlenen fiyatlar üreticimizi ve biçerci esnafını memnun etmeyeceği kanaatindeyim.

Talepleri değerlendiriyoruz

Üreticilerimizin talebi doğrultusunda hasat yapılan bölgelerde oluşan fiyatlara ilgili yaptığımız görüşmeler neticesinde çiftçilerimizin ve biçerdöver sahiplerinin taleplerini değerlendirerek sulu tarım yapılan bölgelerimizde hububatın ve arazilerin nakliye mesafesi dikkate alınarak;  Günün Ekonomik şartları, hükümetimizin hububat alım fiyatlarına yapmış olduğu artış oranlarını da göz önünde bulundurularak, öncelik üretici ile biçerdöver işletmecisi arasında yapılacak pazarlık olmak üzere, anlaşmazlık olması halinde Oda Meclis Kurulumuzun tavsiye niteliğindeki hububat biçim ücretleri aşağıda belirtildiği şekilde kararlaştırılmıştır.

Sulu arazilerde dönümü (2500) metrekare için biçim fiyatı olarak 500-530 arası fiyatın, kıraç arazilerde dönümü (2500) metrekare 375-425 arası arazinin yapısı dikkate alınarak biçim fiyatı uygun olacağı öngörüsüne varılmıştır. Yoğun hububat ekimi yapılan bölgelerimizden olan Sudurağı, Akçaşehir kasabalarımızda belediye başkanları ve civar köylerin muhtarların katılımı ile açıklanan tavsiye fiyatları da dikkate alınarak bu  fiyatlar açıklanmıştır. Not: Bu fiyatların herhangi bir bağlayıcı tarafı yoktur. Fiyatlar tavsiye amacıyla önerilmiştir, uyup uymamak biçerdöver sahibi ile çiftçinin vereceği karara bağlıdır.” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284