Dünya Çapında İlgi Görüyor

Karaman’da bir akademisyenin, Filistinlilere destek olmak için yaptığı "Aksa Tufanı" ve "Hamas Marşı" isimli eserleri, dünyanın birçok ülkesinde ilgi görüyor.

Dünya Çapında İlgi Görüyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Budak’ın, 7 Ekim 2023’te başlayan Aksa Tufanı ile ilgili Filistinlilere destek olmak amacıyla yaptığı ezgi ve marşlar, dünyanın birçok ülkesinde ilgi görüyor.

“Bizim derdimiz, davamız Kudüs ve Mescid-i Aksa”

Uzun yıllar müzikle uğraştığını ifade eden Doç. Dr. Fatih Budak, “2008 yılından bu yana profesyonel olarak müzik hayatının içerisindeyim ve bugüne kadar yapmış olduğum birçok albüm ve single eser var. Müzik hayatına başladığımızdan bu yana bizim derdimiz hep Kudüs ve Filistin oldu. Özellikle 7 Ekim’de Aksa Tufanı başlamasıyla bu hassasiyetimiz biraz daha arttı. Aksa Tufanı ile ilgili parçalara baktığımda, eserlerde Aksa Tufanı’nın ağıtlar destanı gibi anlatıldığını gördüm. Biz de bunun bir ağıt değil zafer olduğunu biliyorduk ve bu hassasiyetle Aksa Tufanı isimli parçamızı yaptık, ardından da Hamas Marşı isimli parçamızı yaptık. Bizim derdimiz, davamız Kudüs ve Mescid-i Aksa. Devletimiz ve milletimizin de bu konuda hassas olduğunu biliyoruz ve bu acıları yaşıyoruz. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu hassasiyeti ön plana çıkarmak istedik ve kardeşlerimize sesimizle, soluğumuzla bir nebze de olsa destek olmak için bu eserleri yaptık” diye konuştu.

“Bu parçayla birlikte zafer havasına girildi”

Eseri yaptıktan sonra olumlu geri dönüşler aldığını söyleyen Budak, “Aksa Tufanı eserini yaptıktan sonra özellikle çok ilgi gördü. Herkes Aksa Tufanı’nı bir ağıt olarak algılıyordu ve slow eserler yapılıyordu. Bizim eserimiz sadece Türkiye’de değil, Almanya, Azerbaycan, Filistin’de de dinlenmeye başladı ve çok güzel tepkiler aldık. Bu parçayla birlikte zafer havasına girildi. Biz bu eserle Aksa Tufanı’nı bir zafer olarak görüyoruz şeklinde geri dönüşler oldu. Tabii bu da bizi çok mutlu etti” dedi.

“Devletimizden ve Milletimizden Allah razı olsun”

Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun diyen Doç. Dr. Fatih Budak, “7 Ekim’den bu yana baktığımız zaman bu davaya milletçe sahip çıkan belli başlı ülkeler var ve bu ülkelerin başında da Türkiye geliyor. Başta Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Cansuyu gibi sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde, Filistindeki mazlumlar için harekete geçen necip milletimizden Allah razı olsun. Bin yıldır İslam’a hizmet eden ve mübarek Kudüs davasını her an baş tacı eden devletimiz ve milletimiz, tabii ki bu konuda çok daha hassas. Biz de bu minvalde çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bu eserleri de orada canla başla cihat eden kardeşlerimize armağan ediyoruz. İnşallah Rabbim onlara zafer nasip eylesin” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284