Elma İç Kurdu Zararlısına Karşı Uyarı

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, elma iç kurdu zararlısına karşı 2. nesil yumurta ilaçlamasının yapılması gerektiğini duyurdu.

Elma İç Kurdu Zararlısına Karşı Uyarı

Elma iç kurdu zararlısına karşı mücadelede, bahçelerinizde yumurta ve larva etkili bitki koruma ürünü seçimi yaparak uygulama yapmanız önemlidir. Bu süreçte, seçilen bitki koruma ürünlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlı olmasına, ürünün son kullanım tarihine, hasat arası bekleme süresine, suyun pH derecesine, ilaçlama aletinin kalibrasyonuna ve iklim şartlarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Birimi, gereksiz bitki koruma ürünleri uygulamalarını önlemek, uygun zamanda ve uygun dozda uygulama yapılmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Entegre Mücadele Yöntemini Uygulayın

Hastalık, zararlı ve yabancı otlara karşı entegre mücadele uygulanarak gereksiz ilaçlamalar önlenebilir, insan ve çevre sağlığı korunur, üretim maliyetleri düşer ve ürünlerin pazar değeri artar. Bitki sağlığında zirai ilaç tek çare değildir.

Bitkisel üretimde bitki sağlığı için alternatif mücadele yöntemlerini içeren entegre mücadele yöntemleri şunlardır: kültürel tedbirler, fiziksel mücadele, biyoteknik mücadele, biyolojik mücadele ve en son kimyasal mücadele yöntemleridir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284