Karaman’da Seyyar Hastane Eğitimi Düzenlendi

 2024 yılı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) faaliyet planı kapsamında Seyyar Hastane kurulum eğitimi gerçekleşti. Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) envanterinde bulunan şişme ve ağır iklim konstrüksiyonlu çadırların tam kapasite kurulum eğitimi, Karaman İl Ambulans Servisi Başhekimliği bahçesinde gerçekleştirildi.

Karaman’da Seyyar Hastane Eğitimi Düzenlendi

 Personelin kendini geliştirme ve güncelleme adına eğitimleri sürekli olarak gerçekleştirdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul; ‘’ Karaman UMKE ekiplerimiz, her türlü afet durumlarında kullanılmak üzere bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen seyyar hastane çadırlarımızın kurulumları ve bakımları konusunda personelimize eğitim verildi. Yine UMKE envanterimizde yer alan içerisinde küçük cerrahi setler, diğer tıbbi ekipmanlar ile donatılmış Acil Müdahale Ünitesi (AMÜ) adını verdiğimiz araç, bir hastane acil servisinin verdiği tüm hizmetleri sunabilecek kapasitede hazır halde beklemektedir. Bu aracımızın içerisinde bulunan ekipmanlarımızın tam kapasite kurulumu ve ekipmanlarının bakımları personelimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Olası bir afet durumunda etkin hizmet vermek ve personelimizi hazır tutmak adına zaman zaman bu tür etkinlikleri devam ettirmekteyiz’’ dedi.

 Bazı hikâyelerin kahramana ihtiyacı yoktur.

 Ülkemizde hizmet veren UMKE personelinin Ulusal UMKE Haftasını kutlayan Yurdakul; ‘’Doğal afetlerde, zorlu coğrafyalarda ve olağanüstü şartlarda hep orada olan birileri vardır. Farklı yerlerde, farklı yüzlerde farklı hayatlarda olsalar da aynı amaçla ve dayanışma ruhuyla hep orada olan birileri vardır. Mücadele azmini ayakta tutan, umudu yaşatan ve en kritik anlarda hep orada olan birileri vardır. Bazı hikâyeler başlı başına kahramanlıktır. Tüm kahramanlarımızın Ulusal UMKE Haftasını kutluyorum. İyi ki varsınız. Bazı hikayelerin kahramana ihtiyacı yoktur’’ diyerek sözlerine son verdi.

 Karaman UMKE’de görevli 20 personelin katılımı ile gerçekleşen eğitime Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özçelik, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Ay ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fikret Tezcan katılım sağladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284