Karaulu, meslektaşların sorunlarının yakından takip edilerek çözüm önerileri üretildiğini belirtti. Karaman merkez ve ilçelerinde toplam 206 üyeleri bulunduğunu kaydeden Karaulu, “önce insan, sonra meslektaş” anlayışıyla, Bireysel çıkarlarından uzak, sektörün ve meslektaşların gelişimi için yola çıktıklarını ifade etti.
Mali Müşavirlik Sektörünü Enflasyon Olumsuz Etkiledi
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin enflasyondaki artışın ve ortaya çıkan tahribatın mağduru haline geldiğini aktaran Karaulu, “Kamu finansmanında akışı sağlayan meslek mensupları mesleki faaliyetlerini sürdürebilmeleri için kira, elektrik, su, ulaşım, personel, kırtasiye, kargo, gıda, temizlik ve benzeri giderleri karşılayamaz duruma geldiler. Muhasebe ve Mali Müşavirlik ofislerinin varlığını tehdit eder hale gelen bu durumun düzeltilmesi için ücret tarifesinin günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerekir” diye konuştu.
Son iki yıldır yaşanan pandemi de Dünya ve ülke ekonomisini etkilemiştir. Hükümet ve Ekonomistlerin elinde olmayan ekonomik zorlukları aşmak için biz mali müşavirler olarak iş hayatındaki iş geliştirmelerine danışmanlığı ile firmaların önünü ve ufkunu açan çalışmalar yapmalıyız. Ülkemizin kalkınmasına katma değer oluşturmalıyız.
TÜİK verilerine göre elektrik faturalarımız yüzde 120, kırtasiye giderlerimiz yüzde 80, gıda giderlerimiz yüzde 76 oranında artmıştır.
Ekonomik çarkın dönmesi, işyerlerinin sağlıklı çalışabilmesi, bizlerinde geçim kaynağı olan ücretlerimiz TUİK verilerine göre yıl içinde yüzde 80 artmıştır. Bu vesileyle ücretlerin güncellenmesi zaruri hale gelmiştir. Esnaf ve iş Adamlarımızda düşünülerek 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere Yüzde 40 oranında artış yapılmıştır.
Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Rıfat Karaulu, “Esnaflarımızın, iş adamlarımızın, serbest meslek sahiplerinin, kamu, kurum kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının ve Karaman halkının yaklaşan Kurban bayramını kutlarım.” dedi.