Başyayla’da Hizmete Başladı

Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında, mamografi cihazı bulunmayan ilçelerde meme kanseri taramalarına erişim sağlamak amacıyla Mobil KETEM Tırı, Başyayla ilçesinde hizmet vermeye başladı.

Başyayla’da Hizmete Başladı

Kanser Tarama Hizmetleri Gezici Tır ile Sürdürülüyor

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, “Ulusal Kanser Tarama Programı” çerçevesinde ilçe ve köylerde yaşayan vatandaşların taramalarını yapmak üzere her yıl olduğu gibi bu yıl da Mobil KETEM Tırı aktif olarak hizmet sunmaktadır. Son olarak Sarıveliler ilçesi ve çevre yerleşim yerlerindeki vatandaşlara sunulan bu hizmetler, mobil aracın Başyayla ilçesine konuşlandırılması ile devam etmektedir.

Kanseri Önleme ve Erken Teşhis

Açıklamada, “Bu çalışmaların en önemli hedefi kanseri önleyebilmek ve erken tanı ile yaşam kalitesini yükseltebilmektir. Ayrıca sağlıklı nesiller yetiştirmekte emeği olan 40-69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri taramaları yaparak, kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanseri ile mücadelede onlara verdiğimiz değeri göstermektir. Erken teşhis hayat kurtarır düsturu ile hizmetlerimiz kesintisiz sürecek ve halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek için bütün sağlık personeli ile birlikte çalışmalarımız devam edecektir. Sağlık Müdürlüğü olarak sizden ricamız; geç kalmadan önleminizi almanız ve kanser taramalarınızı yaptırmanızdır.” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284