42 yaşında tedaviye dirençli uzun süreli ve fazla kanaması olan hasta Dr. Öğr. Üyesi Aliye Nigar Serin’e başvurdu. Öncelikle rahim kanserini dışlamak amacıyla rahim duvarından parça alındı. Sonucu rahim duvarı polipi olan hastaya önce hormonlu spiral uygulandı. Kanaması durmayan hastanın anemiye bağlı halsizlik yorgunluk şikayetleri düzelmeyince hasta ile konuşularak kapalı (Laparoskopik) rahim alma ameliyatı planlandı. Laparoskopik yolla yapılan cerrahi sonrası işlem süresi açık cerrahiye göre daha uzun sürmekte, ancak cerrahi sonrası daha az ağrı, daha kısa hastanede kalma süresi ve barsak işlevlerinin daha hızlı geri dönmesi ortaya çıkmaktadır.
Yaklaşık 1,5 saat süren ameliyatta, 42 yaşında menopozda olmayan hastanın kapalı olarak rahimi alındı yumurtalıkları alınmadı. Bir gece hastanede yatan hasta taburcu edildi.
Kapalı rahim alma ameliyatında diğer jinekolojik ameliyatlarda olduğu gibi karın altından ve kasıklardan 1 cm’lik delikler açılarak kamera ve diğer malzemeler yerleştirilir. Kameralar sayesinde iç organlar monitörden görülmektedir. Bu ameliyat esnasında sadece birkaç kesi kullanılır. Bundan dolayı, hastanın enfeksiyon kapma riski, ağrı, kanama, hastanede kalma süresi ve yara yeri iyileşme süresi oldukça azdır.
Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz, ‘’Hastanemizde hastalarımıza güvenilir, kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti sunmak amacıyla yeniliklerimize devam ediyoruz. Açık ameliyat yöntemine göre oldukça ağrısız olan, hastanede daha kısa yatış süresi nedeniyle sıklıkla tercih edilen kapalı (Laparoskopik) ameliyatların ilkini hastanemizde gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.