Bu Proje Sayesinde Üreticilerin Geliri Artacak

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, İl Müdür Yardımcısı İbrahim Erkol ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Sayalan ile birlikte Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında yapılan Bozkandak ve Bucakkışla köylerindeki GES destekli sulama projelerini inceledi.

Bu Proje Sayesinde Üreticilerin Geliri Artacak

Karaman’da tarımsal üretimi artırmaya yönelik projeler hız kesmeden devam ediyor. Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, İl Müdür Yardımcısı İbrahim Erkol ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Sayalan, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi çerçevesinde İl Özel İdaresi ile iş birliği içinde yapılan Bozkandak ve Bucakkışla köylerindeki güneş enerjisi sistemleri (GES) ile desteklenen sulama projelerini yerinde inceledi.

Bozkandak Köyü Sulama Projesi

Bozkandak Köyü’nde yürütülen sulama projesi ile toplam 1050 dekar alan sulanacak. Proje kapsamında, toplama havuzunda biriken su, yaklaşık 2.430 metre su iletim terfi hattı ile taşınacak ve 5.250 metre dağıtım hattı ile toplamda 7.680 metre kapalı sistem boru hattı döşenecek. Projenin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 130 kW’lık Off-Grid GES kurulumu gerçekleştirildi.

Bucakkışla Köyü Sulama Projesi

Bucakkışla Köyü’nde gerçekleştirilen projede ise 1000 dekar alan sulanacak. Proje kapsamında, 1.250 metre ileriye yapılacak havuza, 225 kW’lık Off-Grid güneş enerjisi sisteminden beslenen pompa ile su taşınacak ve 3.250 metre dağıtım hattı ile sulama gerçekleştirilecek. Bucakkışla projesi için de 225 kW’lık Off-Grid GES kurulumu tamamlandı.

İl Müdürü Bulut'tan Açıklamalar

İncelemelerin ardından açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, "Bozkandak’ta 1050, Bucakkışla’da ise 1000 dekarlık alanda yapılan bu sulama projeleri sayesinde üreticilerimizin sulu tarım yaparak gelirlerini artırmalarını hedefliyoruz. Karaman İl Özel İdaresi ortaklığıyla yapılan bu projelerin, Karaman tarımına hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Projelere desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, Karaman Milletvekillerimiz Av. Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam ile Karaman Valimiz H. Engin Sarıibrahim’e kurumum ve üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum," dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2024, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284