Elmada Biyoteknik Mücadele Konusunda Eğitim Yapıldı

Karaman İl Tarım Müdürlüğü, Elmada Biyoteknik Mücadele konusunda eğitim düzenledi.

Elmada Biyoteknik Mücadele Konusunda Eğitim Yapıldı

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitim toplantısında aynı zamanda Entegre Mücadele, Biyoteknik Mücadele, Sürvey ve Hasat öncesi pestisit kalıntı denetimi konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıya İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Ömer Koka, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Celil Serim ve üreticiler katıldı.

İl Müdürü Yusuf Şahinbaş açılış konuşmasında Sağlıklı ve Güvenilir Gıda ya erişimin önemli olduğu Entegre, Biyoteknik Mücadele ve Pestisit denetimlerinin bu amaçla yapıldığını, Bakanlığımızın 2022 yılını Bitki Sağlığı Yılı olarak ilan ettiğini söyledi.

Bitkisel Üretim Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Kokaʼnın Karaman’da elmacılığın durumu, sertifikasyonun önemi ve pazarlama konularındaki açılış konuşması ile başladı. "Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi" hakkında Mühendis Çiğdem Avcı, Tekniker İsmail Önal bilgi verdi. "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" hakkında ise proje koordinatörü Mühendis Kerim Şişik, Hasat Öncesi Pestisit Kalıntı İzleme konusunda Mühendis Muhammet Masum Dündar bilgiler verdiler.

Elma İç Kurdu Mücadelesine karşı Kimyasal Mücadeleye alternatif mücadele yöntemleri ve Biyoteknik mücadele yöntemlerinden olan İsomete C Plus uygulayan üreticilerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Ayrıca İsomete C Plus SumiAgro Türkiye yetkili distribütörü olan Dr. Türkan Koçlu ve Bölge Müdürü Aydın Keçeʼnin mücadele yöntemi hakkında bilgiler vermesiyle toplantı sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284