Karaman’da Başarıyla Uygulandı

Karaman’da Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi kapsamında 76 üreticiye sertifikaları teslim edildi. Proje, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "tarladan sofraya güvenilir gıda" misyonuyla yürütülüyor ve pestisit kalıntısız yaş sebze ve meyve üretimini amaçlıyor.

Karaman’da Başarıyla Uygulandı

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın ‘tarladan sofraya güvenilir gıda’ misyonu doğrultusunda, kontrollü pestisit kullanımı ile kalıntısız yaş sebze ve meyve üretimini hedefleyen Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında ilimizde 76 üretici ile 13.732 dekar alanda uygulama yapıldı. Bu alanlardan 52.192 ton ürün elde edildi," ifadelerine yer verdi.

Çevre Dostu Üretim Vurgusu

Proje kapsamında, bitki koruma uygulamalarının Entegre Mücadele prensiplerine göre yapıldığını ve çevre dostu yöntemlere öncelik verildiğini belirten Bulut, "76 üreticimizin bahçelerinde yapılan laboratuvar kontrollerinde pestisit kalıntısı bulunmamış ya da kabul edilebilir sınırlar içinde kalmıştır," dedi.

Mavi Bayrak ve Ürün Logosu Verildi

EKÜY Projesi'ni başarıyla tamamlayan üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Mavi Bayrak" ve "Entegre ve Kontrollü Ürün Sertifikası" ile birlikte 29.250 adet Ürün Logosu verildi. Bu logolar, pestisit kalıntısız üretim yapan üreticilerin ürünlerinde kullanılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284