ÖLÜMÜNÜN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE AHMET KELEŞOĞLU’NU ANARKEN (1924-2015)

Doğumu 1924 yılı Ermenek Susaklı Mahallesi olan Ahmet Keleşoğlu’nu 14 Ocak 2015 Çarşamba günü sabahı 06.30’da İstanbul’da kaybetmiştik. Cenazesi Selçuk Ecza’nın yeni merkezi olan Nakkaştepe’deki binasından alınarak Selçuk Ecza’nın dallanıp büyüdüğü ilk merkezi olan Konya’ya götürüldü ve oraya defnedildi. Ölümünün ikinci yıl dönümünde mezarı başında Selçuk Ecza ve KON-ER mensupları tarafından anılacak.

Rahmetli Ahmet Keleşoğlu, her fani gibi bir gün sıranın da kendine geleceğini bilerek zor imkânlarla kurup yaşattığı ve kendi ellerli ile büyütüp sektöründe bir numara yaptığı Selçuk Ecza’nın kurumsallaşarak yaşamsı için şimdiki adı Borsa İstanbul (BİST ) olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na –borsanın istediği şartlarını yerine getirerek-kurumsallaştı. Konya ve Karaman’da henüz daha borsanın aradığı şartları yerine getirip de girebilen ikinci bir şirket henüz yok.

Selçuk Ecza ve Ahmet Keleşoğlu sektöründe 55 yıldır bilinen sayılan bir şirket olduğu bilinse de genelde Ermeneklilerin çoğunluğunun yabancısı olduğu bir kurumdu. Ancak Ermenek’e Selçuklu Otel’i yaptırıp Ermenek’in hizmetine sununca halkımız onun varlıklı bir iş adamı olduğunu- kurumunun büyüklüğünü anladılar. Otel’in yapılmasında ERÇEV’in talebi olması ile birlikte, alt yapı çalışmalarında kolaylık sağlayan Ermenek Belediyesi’nin de büyük rolü olmuştur.

Kendisine Konya Selçuk Üniversitesi’ne yaptığı büyük yardımlardan dolayı üniversite tarafından fahri doktorluk unvanı verildi. Bu nedenle biz kendisine Dr. Ahmet Keleşoğlu büyüğümüz/ağabeyimiz diye hitap ederdik.

Müteveffa Dr. Ahmet KELEŞOĞLU’nu iş yaşamında zirvede tutan bazı ilkeleri vardır:

* Yaptığı işleri güvene dayalı olması.

* Güven, denge, istikrar ilkesi

* Ticari olaylarda iyi hesap kitap yapması

Hesapsız kitapsız gözü kara bir işe dalmaması

* Karar vermede zorlanmayıp, kararlarında çoğunlukla yanılmamış olması

* Teknolojik yenilikleri yakından takip edip şirketlerine uygulaması

* Çok iyi bir seçici olması

* Yapacağı işi iyi analiz edip ve çabuk senteze ulaşması

* Ekonomik krizlere karşı her zaman hazırlıklı olması

Türkiye’nin bir krizler ülkesi olduğunun her zaman hesap etmesi

gibi özellikleri olan bir şahsiyetti.

Diğer bazı özelliklerine gelince,

* İş hayatında her düşünceye açık olması

Yöneticilerin inisiyatif kullanmasını desteklemesi

* Sorumluluk mevkiine getirilen yöneticileri kendi içlerinde yetiştirmelerine dikkat etmesi

* Müşteri memnuniyetine öncelik tanımaları.

* Çok güçlü bir hafızası olsa da not almaya önem vermesi

Gece de olsa aklına gelen bir şeyi not etmesi

* Çok çalışmasına rağmen spor ve eğlenceye ayıracak zaman ayırması Dr. Ahmet Keleşoğlu’nun belli başlı özelliklerinden sayılır.

Şimdi onun kurumsallaştırdığı müessese ve Vakfı onun inançları doğrultusunda başta Selçuk Ecza Yönetim Kurulu’nun ve Vakıf’ın Başkanı Sayın Sonay GÜRGEN olmak üzere hayır işlerini sürdürmeye devam ediyorlar. Örneğin Ermenek ilçe merkezinde bir ilköğretim okul ve müze yapımının devam ediliyor. Ölümünün ikinci yıldönümünde rahmetli Dr. Ahmet KELEŞOĞLU’nu rahmetle anarken, başta Yönetim Kurul Başkanı Sayın Sonay Gürgen olmak üzere kurumunda çalışan herkesin başarılarının devamlı olmasını dileriz. 14.01.2017 Hasan ŞİMŞEK

YORUM EKLE

banner284