İş Yerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verilmeli

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında, iş yerinde ruh sağlığının önemine dikkat çekti.

İş Yerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verilmeli

Bu yılın Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün teması, "İş Yerinde Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getirmek" olarak belirlendi. Bu tema, güvenli ve sağlıklı iş ortamlarının ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekerken, kötü çalışma koşulları, damgalanma ve ayrımcılığın çalışanların ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceği ve verimliliği düşürebileceği mesajını veriyor.

İş Yerinde Ruh Sağlığını İyileştirmek

Çalışan yetişkinlerin büyük bir kısmı günün büyük bölümünü iş yerlerinde geçirdiği için, ruh sağlığı destekleyici adımlar atmak geniş kitlelere ulaşma açısından büyük bir fırsat sunuyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı sorunları iş yerlerinde yıllık yaklaşık 1 trilyon dolarlık üretkenlik kaybına yol açıyor. Özellikle COVID-19 pandemisi, iş yerinde ruh sağlığının desteklenmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Araştırmalar, ruh sağlığını önceliklendiren iş yerlerinin daha yüksek çalışan morali ve olumlu şirket sonuçları elde ettiğini gösteriyor.

Eğitim Programı Düzenlendi

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, bu kapsamda, Birinci Basamak Sağlık Çalışanlarına yönelik "Ruh Sağlığını Korumak" konulu bir hizmet içi eğitim düzenledi. Bu eğitimle, çalışanların ruh sağlığının korunmasına yönelik farkındalık artırılırken, iş yerinde uygulanabilecek ruh sağlığı destekleyici uygulamalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284