Normal Doğuma Destek Standı

Normal doğum oranlarını artırmak amacıyla Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlıklı Hayat Merkezi’nde bilgilendirme standı açtı.

Normal Doğuma Destek Standı

Sağlık Bakanlığı tarafından, tıbbi gereklilik olmadığı sürece sezaryen oranlarının azaltılması ve normal doğumun teşvik edilmesi amacıyla hazırlanan “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında Karaman İl Sağlık Müdürlüğü çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda, Karaman Merkez Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi’nde “Doğal Olan Normal Doğum” adı altında bir bilgilendirme standı kuruldu.

Her hafta anne adayları ve kadın doğum uzmanlarını buluşturan Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Bilgilendirme Günleri’nde, anne adaylarına normal doğum süreci hakkında detaylı bilgiler verildi. Bu haftanın konuğu Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Dülger, doğuma hazırlık, doğum süreci ve gebelikle ilgili merak edilenleri katılımcılarla paylaştı.

Eğitimin ardından açılan stantta, anne adaylarına normal doğumun avantajları, anne sütü ve emzirmenin önemi, yeni doğan tarama programları ve topuk kanı testlerinin gerekliliği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284